20 aprilie 2024, 13:30 Sănătate views 21562
De ce sînt folositoare nucile
20 aprilie 2024, 13:30 Sănătate views 21562

De ce sînt folositoare nucile

Beneficiile nucilor pentru creier sînt foarte mari. Recent s-a constatat că nucile sînt în măsură să dezvolte gîndirea logică.

Consumînd nuci, organismul primește dopomină și serotonină și ca efect crește viteza asimilării informaţiei, selectării soluțiilor optime pentru probleme.

Nucile contin, de asemenea, vitaminele E, B, C, A, acid, folic, minerale, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul, oligoelemente. Fiind o sursă excelentă de proteine, pot înlocui proteinele de origine animală.

Nucile sînt nu doar un deliciu, dar și un remediu. Acestea îmbunătăţesc digestia, ameliorează accesele de stenocardie, servesc ca hrană suplimentară pentru creier.

Uleiul de nuci îmbunătăţeşte memoria, este folositor pentru adulţi şi copii. Este recomandat de consumat nuci pe timp rece, deoarece acestea au un efect de încălzire şi cresc rezistenţa organismului la răceli.

Ţineţi cont de faptul că nucile au mai multe calorii decît ciocolata. Prin urmare, este suficient de a consuma 2-3 nuci pe zi, iar după aceasta se clătește gura sau se consumă un fruct acru.

Cuvinte cheie:

alimentatie , vitamine , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.