17 septembrie 2018, 15:30 Sănătate views 8667
Cazul de rujeolă anunțat în Chișinău nu s-a confirmat
17 septembrie 2018, 15:30 Sănătate views 8667

Cazul de rujeolă anunțat în Chișinău nu s-a confirmat

Cazul de rujeolă care a fost anunțat săptămîna trecută în municipiul Chișinău nu s-a confirmat într-un final.

Despre acest lucru a anunțat azi, la ședința operativă a serviciilor Primăriei capitalei, Carolina Olaru, şefa interimară a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate.

Chiar și așa, pericolul răspîndirii rujeolei în Chișinău și în țară încă mai persistă, susține primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

„Statisticile arată că, ajungînd la o mie de copii bolnavi, apar primele cazuri de deces, noi avem acum circa trei sute de cazuri, astfel, pericolul de răspîndire persistă", a menționat Ruslan Codreanu.

El a planificat săptămîna aceasta o vizită la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii, pentru a verifica dacă instituția este pregătită corespunzător.

Potirvit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 1 septembrie 15 septembrie 2018, în țară au fost înregistrate 282 de cazuri de rujeolă confirmate.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , rujeolă , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
462 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 462 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.