19 iunie 2020, 01:00 Sănătate views 21638
19 iunie 2020, 01:00 Sănătate views 21638

Cum să te bronzezi corect?

Bronzul este o reacţie a pielii la expunerea la lumina ultravioletă, care se manifestă în formarea pigmentului de melanină în piele.

Capacitatea de a sintetiza melanina, în cantitate mai mare sau mai mică, în funcţie de caracteristicile individuale, se moştenește. Prin urmare, durata optimă şi maximă de şedere în soare fără a căpăta arsuri solare poate varia în funcţie de regiunea de reşedinţă, caracteristicile structurale ale pielii individului.

În timpul primelor cîteva zile şederea în soare nu trebuie să depăşească 10-15 minute, iar apoi poate fi prelungită. Cu toate acestea, nu se  recomandă aflarea la soare pe timp de vară mai mult de 40-60 de minute. Este obligatorie o pălărie folosirea mijloacelor de protecţie solară.

După înot şi jocuri active proprietăţile lor se reduc. Dacă se respectă regimul de "administrare" a băilor de soare creşte performanța mentală şi fizică, rezistența la răceli, se îmbunătăţește metabolismul.

Cuvinte cheie:

soare , bronz , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.