28 iunie 2013, 09:22 Sănătate views 10016
28 iunie 2013, 09:22 Sănătate views 10016

OMS recomandă interzicerea wireless-ului în şcoli


Foto: podrobnosti.ua 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri ca în şcoli să nu fie folosit wireless, inclusiv Wi-Fi, din cauza riscului potenţial de dezvoltare a unor boli la copii, transmite portalul Digit.

Wi-Fi, populara tehnologie wireless (fără fir) utilizată în reţele de internet, telefoane mobile, jocuri video şi altele, este înglobată în aproape toate calculatoarele moderne şi în majoritatea consolelor de jocuri, relevă portalul Digit.

Specialiştii organizaţiei precizează că "sistemul Wi-Fi şi alte astfel de sisteme fără fir generează o sarcină electromagnetică suplimentară care poate fi periculoasă pentru organismul sensibil al copiilor".

Totodată, OMS precizează că datele ştiinţifice disponibile nu sînt suficiente pentru a elimina posibilitatea apariţiei unor efecte adverse ale reţelelor fără fir asupra sănătăţii copiilor şi a adolescenţilor.

Mai mult, experţii recomandă să se renunţe la reţelele fără fir deja existente în toate instituţiile şcolare destinate celor sub 18 ani.

Cuvinte cheie:

scoala , internet , sanatate , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.