08 iunie 2020, 13:30 Sănătate views 21207
08 iunie 2020, 13:30 Sănătate views 21207

Cele mai sănătoase 10 băuturi pentru organism


Foto: thewomans.ru

Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori şi pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiştii nemţi în ziarul Bild.

1. Cacao - este bună pentru piele

Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cît de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cît mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Vinul - te slăbeşte

Cu un consum moderat de vin, slăbeşti. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată este de 1 pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămînă. Important: două zile pe săptămîna nu se consumă pentru a nu da dependenţă.

3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sînge

Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sîngelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale

Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: pînă la două pahare mari pe zi.

5. Suc de Cătină - întăreşte nervii

Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocînd efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, cîte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir - rezolvă probleme digestive

Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic pînă la 1/2 litri.

7. Bere - pentru oase puternice

Siliciul din în bere este necesar în construcţia şi regenerarea oaselor. Cînd este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.

8. Sucul de merişor (coacăze roşii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar

Sucul de merişor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

9. Suc de roşii - protejează împotriva radiaţiilor solare

Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

10. Suc de portocale - previne ateroscleroza

După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sînge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

Cuvinte cheie:

vitamine , sanatate , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.