13 februarie 2020, 12:30 Sănătate views 14369
Bărbaţii se îmbolnăvesc mai des de cancer
13 februarie 2020, 12:30 Sănătate views 14369

Bărbaţii se îmbolnăvesc mai des de cancer

Din cauza că se adresează prea tîrziu la medic sau chiar deloc, bărbaţii se îmbolnăvesc mai mult de cancer decît femeile.

O arată datele statistice şi o reconfirmă şi directorul Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, comunică Noi.md.

"Cele care se adresează la medic pentru asistenţă medicală, sînt mai mult femeile. Ele vin cu inițiativa de a crea diferite şedinţe, şcoli ale pacienţilor, activităţi de comunicare. Bărbaţii sînt mai puțin acticv în acest sens. Avem mai multe şedinţe pentru femei decît bărbaţi, deoarece ste foarte complicat să-i inviţi pe bărbaţi la control. Lor le este mai gereu să lupte cu fumatul. Statistica confirmă că, din păcate, la noi în ţară decesul în rîndul bărbaţilor este mai mare decît în rîndul femeilor", a declarat Larisa Catrinici în cadrul unui interviu la TVC 21.

Cancerul constituie cea de-a doua cauză principală a mortalităţii, după maladiile cardiovasculare. În Republica Moldova, anual peste 48 de mii de oameni sînt diagnosticați cu cancer, iar mai bine de șase mii de persoane mor în rezultatul acestei maladii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cancer , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.