22 iulie 2015, 10:40 Sănătate views 13554
22 iulie 2015, 10:40 Sănătate views 13554

100 de componente ale laptelui matern sînt imposibil de a recrea în laptele praf

Toată lumea ştie că cel mai bun aliment pentru un copil este laptele matern, dar nu toată lumea înţelege că acesta este unic. Mulți producători a laptelui praf pentru sugari afirmă că ei pot reproduce componentele laptelui matern. Cu toate acestea, recent experţii au descoperit 100 de componente ale laptelui matern, imposibil de a recrea în formula laptelui praf pentru sugari, relatează inquisitr.com.

Nivelul de nutrienţi, cum ar fi hidrații de carbon, proteine, vitamine şi minerale sînt de multe ori în mod semnificativ diferite în laptele matern şi laptele praf.

Cînd vine vorba de conţinutul de carbohidrați, laptele matern este superior laptelui artificial. Acelaşi lucru se referă la nivelul de lactoză. Anterior, oamenii de știință au demonstrat că lactoza contribuie la o mai bună dezvoltare a creierului.

Avocaţii laptelui praf au încercat să dovedească faptul că acesta conţine mai multe proteine ​​şi fier decît laptele matern. Este adevărat, însă proteinele ​​şi fierul în laptele matern mult mai uşor se asimilează de copii. Cu alte cuvinte, mai mult nu întotdeauna este mai bine.

În plus, un conţinut mai ridicat de anumite vitamine și minerale în laptele praf pentru sugari nu poate face decît rău bebelușilor, subminînd echilibrul în intestin, ceea ce duce la diferite probleme de sănătate.

De asemenea, laptele matern conține anticorpi vii, care sînt transmiși de la mamă la copil și care este imposibil de a-i recrea într-un amestec artificial.

Cuvinte cheie:

sanatate , copii , vitamine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.