25 martie 2019, 16:55 Sănătate views 18979
Au rămas doar cîteva zile în care putem cumpăra poliţa cu reducere
25 martie 2019, 16:55 Sănătate views 18979

Au rămas doar cîteva zile în care putem cumpăra poliţa cu reducere

Compania Națională de Asigurări în Medicină reamintește că persoanele care se asigură în mod individual pot achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă cu reduceri pînă în data de 1 aprilie inclusiv.

În această perioadă, cetățenii beneficiază de reduceri în mărime de 75%, 60% și 50% din valoarea primei.

Astfel, proprietarii de teren agricol au reduceri de 75% şi achită 1014 lei prin intermediul agențiilor teritoriale ale CNAM. La rîndul lor, persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și achită 1622,40 de lei la agenţiile teritoriale ale CNAM. Fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetățeni care nu sînt angajaţi şi nu sînt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova achită 2 028 lei, ceea ce reprezintă jumătate din prima de asigurare medicală.

După 1 aprilie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislație vor plăti integral prima AOAM, cu amendă de la 750 la 1650 de lei şi penalitate de întîrziere (0,1% din prima de asigurare pentru fiecare zi de întîrziere), iar statutul de asigurat va fi activat doar după şapte zile din momentul achitării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

polita de asigurare , reduceri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.