08 iunie 2020, 11:00 Sănătate views 18943
08 iunie 2020, 11:00 Sănătate views 18943

Alergia: cine are are mai multe şanse de a se îmbolnăvi

Ce este alergia știe toată lumea. Ceea ce numim noi în mod obișnuit "alergie" reprezintă de fapt două grupuri diferite de boli: alergice şi pseudo-alergice.

Alergia şi pseudoalergia se dezvoltă diferit, dar etapele lor finale sînt similare. Deaceea și simptomele, în ambele cazuri, sînt identice - strănut, lăcrimarea ochilor, nasul înfundat, edeme, mîncărimi, erupţii cutanate, etc. Chiar şi la o persoană sănătoasă o reacţie alergică poate să apară în orice moment. Sarcina alergică asupra organismului creşte zi de zi, iar capacitatea organismului de a-i face faţă - se reduce. Cauzele sînt multiple: apariţia de alergeni industriali noi, poluarea mediului, ritmul vieții etc.

Dacă vom evolua sarcina noastră alergică cotidiană, acesta va fi considerabilă. Noi purtăm haine confortabile și practice din materiale sintetice, tratate cu coloranţi chimici. Utilizăm în mod activ detergenţi şi alte produse de curăţare de uz casnic. În orice moment al anului, consumăm fructe proaspete şi legume cultivate cu pesticide. Respirăm aer poluat de gazele de eşapament şi de deşeurile producţiei chimice. Multe produse de pe masa noastră conţin în abundenţă aditivi alimentari – conservanți, coloranți, arome ...

Bolile alergice sînt de periculoase din cauza imprevizibilității lor. Uneori, drumul de la urticărie la dermatita atopică este foarte scurt. A evita contactul cu toți alergenii potenţiali nu este real, dar a controla sarcina alergică asupra organismului este posibil.

1. Cînd cumpărați produse cosmetice și produse chimice de uz casnic studiați prealabil compoziţia chimică. Riscul unei reacții alergice  este amplificat de propilen glicol, formaldehidă, parafenilendiamină, dibutilftalat, acrilat de metil, nitrat de celuloză.

2. Alegeți alimente cu cantitate minimă deconservanţi, coloranţi artificiali, arome şi aditivi alimentari.

3. Dacă doriţi în loc de mîncare obișnuită curiozităţi exotice, amintiţi-vă regula simplă: la o masă – un singur fel de mîncare nou. Mai mult decît atît, porțiile trebuie să fie mici.

 

Sursa: topnews.ru

Cuvinte cheie:

alergie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.