20 august 2014, 10:36 Sănătate views 36739
20 august 2014, 10:36 Sănătate views 36739

Şase produse care provoacă oboseala


Foto: sarreg.ru 

Produsele achiziţionate în supermarketuri sînt adeseori responsabile de lipsa de putere şi de oboseală pe care le resimte omul, afirmă cercetători americani, la capătul unui amplu studiu pe această temă. Astfel, concluzionează ei, consumul unor produse alimentare populare poate avea un impact negativ semnificativ asupra performanţei de zi cu zi, potrivit portalului MedDaily.

Cercetătorii  americani au întocmit o listă cu astfel de produse, în care au inclus alimentele cele mai frecvent cumpărate din supermarketuri.

Pe primul loc se situează băuturile alcoolice, care provoacă somnolenţa şi împiedică organismul să se relaxeze. Urmează dulciurile, responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sînge şi care favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman. Pe locul trei se situează carnea de curcan: proteinele din componenţa sa provoacă o scădere a eficienţei din cauza efectului lor de relaxare.

Această listă include şi produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sînge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia.

Respectivul clasament se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.