12 iulie 2019, 16:00 Sănătate views 4894
La tabăra de vară din Sergheevca, Ucraina s-au intoxicat 46 de copii
12 iulie 2019, 16:00 Sănătate views 4894

La tabăra de vară din Sergheevca, Ucraina s-au intoxicat 46 de copii

46 de copii moldoveni s-au intoxicat la tabăra de reabilitare „Medic-2" din Sergeevca, Ucraina. Copiii au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută, iar severitatea intoxicației este ușoară până la moderată, anunță Odessa Online, citând administrația locală.

În tabără se odihnesc 226 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Dintre aceștia, 46 au fost spitalizați, 32 de copii au fost transportați la spitalul municipal, iar 14 au fost transportați în secția de boli infecțioase a spitalului local din satul Șabo.

La tabăra „Medic-2", care aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu", a fost trimisă o echipă medicală de urgență pentru a monitoriza starea de sănătate a celorlalți copii.

Copiii au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută, iar gradul de severitate al intoxicației este de la ușor până la moderat. Nu se cunoaște sursa intoxicației.

„La moment se efectuează o inspecție la tabăra Medic-2, pentru a stabili cauzele otrăvirii în masă a copiilor. Au fost luate probe pentru laborator din alimente", a declarat guvernatoarea Svetlana Shatalov.

În urma intoxicării în masă a copiilor de la tabăra de reabilitare Medic-2 din satul Serghevca au fost deschis un dosar penal în temeiul articolului 137 alineatul 1 (îndeplinirea necorespunzătoare a îndatoririlor pentru protejarea vieții și sănătății copiilor) din Codul penal al Ucrainei.

O echipă de investigație lucrează pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu" nu a comentat deocamdată incidentul. De asemenea, nu este clar dacă printre copiii spitalizați sunt și cetățeni moldoveni.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

copii , intoxicatie , tabără

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1786 locuitori

Pîrjolteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pîrjolteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1786 de oameni. Satul Pîrjolteni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.