31 august 2013, 13:43 Sănătate views 9899
31 august 2013, 13:43 Sănătate views 9899

Oamenii ar putea deveni vegetarieni în 40 de ani

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că populaţia globală va fi nevoită să treacă la o dietă vegetariană aproape completă în următorii 40 de ani, din cauza crizei de alimente, scrie The Guardian.

În prezent, oamenii îşi asigura 20% din necesarul de proteine din carnea de animale. Acest procent va trebui să scadă la doar 5% pînă în 2050, pentru a putea fi hrăniţi cei 2 miliarde de oameni  care ar putea popula în plus  planeta în acea perioadă.

"Nu vor fi suficiente resurse de apă pentru irigarea culturilor actuale, astfel încît să fie hrănită populaţia de 9 miliarde de oameni estimată pentru 2050", se arată în raportul Stockholm International Water Institute (SIWI).

Competiţia pentru resursele de apă se va intensifica pe viitor. "Reprezentanţii ONU anticipează că producţia de alimente va trebui să crească cu 70% pînă la jumătatea secolului. Aceasta va pune presiune suplimentară asupra utilizării resurselor de apă, care vor fi din ce în ce mai necesare pentru a satisface cererea globală de energie, estimată să crească cu 60% în următorii 30 de ani", se mai menţionează în raport.

Oamenii de știință subliniază că la ora actuală pe Pămînt circa 900 de milioane de oameni suferă de foame, alte două miliarde suferă de malnutriție cronică. Cercetătorii subliniază faptul că criza alimentară va fi resimțită în următorii cinci ani, luînd în considerare seceta în Statele Unite și Rusia, precum și creșterea prețurilor la cereale pe piața mondială. Ce s-ar putea întîmpla în acest caz, a arătat situația din 2008, cînd din cauza lipsei de alimente în 28 de țări au avut loc tulburări ale populației.

 

Cuvinte cheie:

populatia , vegetarian , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.