14 august 2019, 17:30 Sănătate views 6805
Știi care este cea mai populară operație plastică în Moldova și de ce anumea ea?
14 august 2019, 17:30 Sănătate views 6805

Știi care este cea mai populară operație plastică în Moldova și de ce anumea ea?

Indiferent de cât de neintuitiv ar suna, specialiștii din domeniul chirurgiei estetice din Moldova afirmă că cel mai mare număr de pacienți care optează pentru intervenții plastice sunt nemulțumiți de forma sau mărimea nasului. Înainte de a fugi la oglindă să vezi dacă nu ai nevoie și tu de o rinoplastie, îți recomandăm să citești acest text pentru a vedea ce reprezintă procedura, care sunt riscurile ei și cât costă o astfel de intervenție.

Rinoplastia — corecție estetică sau tratamentul al problemelor?

Rinoplastia este un fel de curent separat în chirurgia estetică, care are drept scop corectarea unor defecte ale nasului, pe care le poți avea de la naștere sau le poți căpăta pe parcursul vieții. Cu ajutorul rinoplastiei pot fi rezolvate probleme ce țin de respirația nazală, poate fi corectat aspectul fizic inestetic rezultat în urma unor traume, pot fi eliminate unele defecte din naștere. Din acest motiv, în multe cazuri o intervenție de genul dat poate fi o salvare pentru cei nemulțumiți de felul în care arată nasul lor.

În ce cazuri ai nevoie de rinoplastie?

Medicul specialist va recomanda operația de rinoplastie în cazurile deformărilor posttraumatice și a defectelor înnăscute. Printre factorii care determină necesitatea intervențiilor se numără:

-       cocoașă pe puntea nasului;

-       nasul sub formă de șa;

-       vârful nasului sub forma unui cioc;

-       vârful prea ascuțit sau îngroșat al nasului;

-       lungimea excesivă;

-       aripile nasului asimetrice;

-       septul nazal deviat;

-       nări dilatate.

Cei care aleg să meargă la o clinică de chirurgie plastică pentru efectuarea unor lucrări în acest sens, inițial, vor trece o investigație complexă, iar medicul estetician va lua măsurările necesare și le va compara cu parametrii medii universali acceptați. Acestă procedură va decide dacă există o necesitate de a recurge la operație, iar în cazul în care totul este în regulă, dar pacientul vede o problemă, medicul va analiza atent situația și-l va ajuta să ia o hotărâre.

Cui nu-i este indicată procedura de rinoplastie?

Persoanele minore nu pot apela la asemenea intervenții chirugicale, întrucât organismul nu este format definitiv și este nevoie mai întâi de o conștientizare a principiului operației și a riscurilor acesteia. Alte persoane cărora le este contraindicată rinoplastia sunt: cei care au probleme cu sistemul cardio-vascular, cu rinichii și ficatul; bolnavii de diabet zaharat; persoanele cu alcoolism și probleme psihologice, cu tulburări de sânge și colagenoza sistemică. La fel, nu este indicată rinoplastia nici persoanelor de peste 40 de ani, din motiv că țesuturile regenerează mai greu.

Riscurile intervenției plastice asupra nasului

Din fericire, operația este una sigură, iar riscurile sunt minime. În cazuri extrem de rare poate fi pierdută într-un anumit grad sensibilitatea la mirosuri sau pot apărea greutăți în timpul respirației, atunci când a fost înlăturată cocoașa, dar nasul este îngust. Toate aceste eventualele probleme pot fi evitate, dacă alegi cel mai bun medic plastician, cu echipament pe măsură și experiență reală de lucru. La clinica de estetică Alter-MED din Chișinău, inițial, se va face o machetă la calculator, pentru a vedea că totul va funcționa normal și pacientul nu va avea vreun disconfort, iar chirurgii de aici au cea mai bună calificare.

Operația în sine nu este dureroasă, mai frecvent se face doar o anestezie locală și durata variază în funcție de caz. Perioada de recuperare este de 7-10 zile și se recomandă evitarea oricărui traumatism a nasului, timp de 8 luni.

Prețul operației de rinoplastie în Chișinău

Prețul rinoplastiei variază de la o clinică de chirurgie plastică la alta, dar și în funcție de complexitatea cazului. La Alter-MED suma pe care o scoate un pacient din buzunar este stabilită încă la prima consultație individuală, de regulă este cuprinsă între 1100-1850 euro. Metoda de intervenție, la fel, este selectată în conformitate cu problema pacientului, iar după ce totul s-a încheiat cu succes, chirurgul va monitoriza timp de un an evoluția cazului pacientului dat.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1426
Populația:
3350 locuitori

Boldureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Boldureşti, Chilişoaia și Băcşeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3350 de oameni. Satul Boldurești a fost menționat documentar în anul 1426.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.