24 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 20252
24 octombrie 2023, 11:30 Sănătate views 20252

Cinci cele mai periculoase diete

Nutriționiștii au realizat un raiting al celor mai periculoase diete, a căror respectare poate aduce prejudicii semnificative sănătății, relatează "Rossiyskaya Gazeta".

Conform oamenilor de știință, cea mai periculoasă dietă este cea bazată pe anumite medicamente pentru pierderea în greutate. Publicitatea prezintă această dietă ca fiind cea mai eficientă pentru piarderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, "pastilele minune", fără consultarea medicului și rețete pot duce doar la probleme de sănătate.

Pe locul doi - dieta bazată pe lichide, care exclude alimentele solide. Consumul alimentelor lichide afectează activitatea intestinului și  perturbă metabolismul.

Locul trei îl ocupă monodieta. Cei care se încumetă să se apuce de dieta mono trebuie să își aleagă un singur fel de mîncare și să-l consume întruna timp de o săptămînă. Cele mai comune recomandări sînt roșiile, grepfrutul, pepenele. Mono-dietele duc la un deficit serios de nutrienți în organism, la slăbirea sistemului imunitar, oasele devin mai fragile, iar riscul de a face o anemie legată de disfuncțiile glandelor e foarte mare.  

Dietele pe bază de proteine ocupă locul patru. Excesul de proteine în dietă poate duce la afecțiuni renale și ale metabolismului.

Pe locul cinci – dieta "dulce". În conformitate cu normele sale, dieta constă din ciocolată și dulciuri consumate de mai multe ori pe zi cu ceai neîndulcit sau cafea. Ca urmare, organismul primește o mulțime de carbohidrați, ceea ce duce la dureri de cap și dereglarea activității întregului organism.
Potrivit nutritioniștilor, numai nutriția echilibrată și exercițiile fizice pot scăpa persoana de kilogramele în plus.

Cuvinte cheie:

corp , sanatate , dieta , alimentatie

Comentarii

 (1)
  • #1 anonim Răspunde Citează selecţia
    Cea mai sanatoasa dieta este cea recomandata de nutritionistul personal.... fara sa fie vorba de <i>diete miraculoase.... </i><br><div style="display:none;" id="__if72ru4sdfsdfruh7fewui_once"></div><div style="display:none;" id="__hggasdgjhsagd_once"></div>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.