27 februarie 2020, 12:00 Sănătate views 5499
Dr. Komarovski a distrus miturile despre coronavirus
27 februarie 2020, 12:00 Sănătate views 5499

Dr. Komarovski a distrus miturile despre coronavirus

Renumitul medic pediatru, doctor în științe medicale, Evghenii Komarovski, a distrus o serie de mituri despre coronavirusul mortal.

Comentînd panica cauzată de noul coronavirus din China, el a explicat că această boală nu poate fi transmisă unui număr mare de persoane: ea este de aproximativ 9 ori mai puțin infecțioasă decît rujeola.

„În această privință, mă uimește cu adevărat această panică nebună de pe rețelele noastre de socializare", a declarat medicul.

"Adică, înțelegeți, deocamdată nimeni nu a contactat încă virusul Wuhan, dar toată lumea nu mănîncă banane și nu primește pachete! Aceasta este o prostie!", a spus Komarovski.

"Cu siguranță puteți primi pachete din China!", a subliniat el.

Medicul a explicat că virusul din organismul omului, adică în condiții ideale pentru el, poate exista aproximativ 14 zile. "În pachetele din China nu există condiții atît de minunate. El trăiește acolo mult mai puțin confortabil și, credeți-mă, nu va rezista acolo mai mult de două-trei zile", a spus Komarovski

Sursa: www.unian.net

Cuvinte cheie:

coronavirus , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.