20 noiembrie 2012, 15:33 Sănătate views 8194
20 noiembrie 2012, 15:33 Sănătate views 8194

Bacteriile din gură deschid poarta pentru cancer, infarct și diabet

Studiile au arătat că oamenii cu boală parodontală sînt de cel puţin două ori mai predispuşi la boala arterială coronariană care duce la infarct. În cazul pacienţilor care suferă de diabet, boala parodontală duce la creşterea dificultăţii de controlare a glicemiei şi implicit la creşterea complicaţiilor specifice acestei boli. De asemenea bacteriile pot fi aspirate în plămîni şi pot cauza pneumonii, scrie La Vanguardia.

Afecțiunile gingiilor măresc riscul bolilor arteriale coronariane cu 25-50%.

La femeile însărcinate, boala parodontală poate duce la naşterea prematură şi la noi născuţi cu greutate inferioară normalei. Este de aceea foarte important, că toate femeile însărcinate să-şi facă o evaluare parodontală.

Este foarte important să faceţi o evaluare parodontală o dată pe an şi să trataţi boala parodontală încă de la apariţia primelor semne, evitînd astfel pierderea dinţilor, dar şi complicaţiile care pot afecta starea generală a organismului.

Cuvinte cheie:

sanatate , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
969 locuitori

Egorovca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Egorovca, Ciuluc și Catranîc. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Egorovca a fost menționat documentar în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.