24 noiembrie 2019, 10:30 Sănătate views 18995
24 noiembrie 2019, 10:30 Sănătate views 18995

Ce alimente te ajută să adormi

Înainte de a recurge la somnifere pentru a reuşi să te odihneşti suficient, ar trebui să încerci să faci cîteva schimbări în dietă.  Nutriționiștii britanici au stabilit care produse sint recomandate pentru un somn bun, relatează rosbalt.ru.

Dacă suferi de insomnii, ar trebui să ai grijă cît şi ce alimente consumi la masa de seară. Ciocolata, ceaiul negru şi cel verde, dar şi alcoolul se numără, de asemenea, printre factorii favorizanţi ai insomniilor. Iar alimentele sărate cresc nivelul tensiunii arteriale şi sporesc starea de agitaţie. Iată care sînt alimentele pe care ar trebui să le mănînci seara dacă nu te odihneşti bine: laptele (conţine triptofan, un aminoacid care ajută la sinteza melatoninei și induce somnul), carnea de curcan (conţine triptofan), bananele (induc relaxarea musculară, lucru necesar atunci cînd ne confruntăm cu o insomnie), fructele uscate, cerealele integrale.

Cuvinte cheie:

alimentatie , somn , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.