28 noiembrie 2013, 10:44 Sănătate views 7244
28 noiembrie 2013, 10:44 Sănătate views 7244

Compușii din fructe vor activa mecanismele de protecție din vasele sangvine

Cercetătorii de la Universitatea din Warwick și compania Unilever vor să afle dacă o combinația potrivită de substanțe din fructe și legume, ar putea îmbunătăți starea de sănătate a inimii, vaselor de sînge și să protejeze împotriva diabetului de tip 2, scrie: "MeDaily" cu referire la Science Daily.

La baza studiului se află următoarea ipoteză: compușii din fructe vor activa mecanismele de protecție celulare din peretii vasculari. Ca urmare, nu numai că le protejează de îmbătrînire, dar, de asemenea, inhibă dezvoltarea diabetului zaharat. Oamenii de știință au stabilit care fructe conțin compușii necesari. Rezultatul a fost crearea de prototipuri de produse, care vor fi testate pe vasele sangvine umane.

Compania Unilever spera să lanseze pe piață o serie de produse unice care îmbunătățesc statutul cardiovascular.

Oamenii de știință își pun speranța în struguri, căpșuni și măsline. În cazul unui rezultat pozitiv studiul va fi primul care  va demonstra o relație directă dintre fructe și legume și o inimă și vase de sînge sănătoase.

Cuvinte cheie:

sanatate , fructe si legume , vitamine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
196 locuitori

Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.