08 februarie 2019, 23:00 Sănătate views 16950
08 februarie 2019, 23:00 Sănătate views 16950

Februarie este luna cînd se doarme cel mai rău

Cercetătorii au numit ultima lună a iernii ca fiind cea mai dăunătoare pentru sănătatea umană. Specialiștii din Marea Britanie a constatat că anume în luna februarie cei mai mulți oameni suferă de somnolență constantă și scăderea tensiunii arteriale.

Într-un experiment au participat aproximativ 21 de mii de voluntari relatează topnews.ru. S-a dovedit că, în ultima lună de iarnă somn devine mai superficial și fragmentat. Participanții se trezeau deseori noaptea și apoi nu puteau adormi o lungă perioadă de timp. Oamenii de știință cred că în februarie avem nevoie cu aproximativ opt minute mai mult pentru a adormi. În același timp, de obicei, dimineața oamenii nu se simt odihniți.

Astfel, aproximativ 68% dintre respondenți au recunoscut că nu simt în luna februarie un aflux de energie dimineață​​. Calitatea somnului în luna februarie se înrăutățește cu pînă la 7% pentru femei și cu 5% pentru bărbați.

"Rezultatele arată că oamenii se confruntă cu probleme de somn, cînd zilele sînt mai scurte și mai întunecate, ceea ce este tipic pentru această perioada a anului Acum ne aflăm la sfîrșitul celei mai grele perioade pentru somn, dar cu sosirea primăverii calitatea somnului se va îmbunătăți deja în martie" - consideră expertul Colin Espy.

Cuvinte cheie:

descoperire , somn , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.