17 martie 2018, 11:35 Sănătate views 22463
17 martie 2018, 11:35 Sănătate views 22463

Cea mai periculoasă etapă din viața bărbaților și femeilor

După 40 de ani bărbații trăiesc cea mai periculoasă etapă din viața lor. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de către un grup de cercetători ai Centrului de Sănătate din Texas în colaborare cu medicii de la Spitalul Central din Helsinki, anunță De-Facto.

Potrivit oamenilor de știință, trecînd de 40 de ani, bărbații prezintă un risc crescut de a acuza un infarct. În cazul femeilor, infarctul survine de obicei și pînă la 30 de ani. Infarctul apare  la persoanele care întrunesc mai mulţi factori de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol crescut, predispoziţie ereditară, fumat, abuz de alcool, obezitate sau sedentarism.

Studiul constată că 60% dintre bărbații care au trecut de un prim infarct au avut un nivel crescut de colesterol, 44% erau fumători înrăiți și 39% acuzau probleme cu tensiunea. Astfel, pentru apariția unui infarct, specialiștii le recomandă bărbaților trecuți de 40 de ani, să apeleze la metode de profilaxie începînd cu vîrsta de 35 de ani.

Aceste metode constau în renunțarea la fumat, păstrarea greutății normale, verificarea colesterolului de cel puțin 2 ori pe an, măsurarea tensiunii. adoptarea unui mod de viață activ(practicarea înotului, mersul pe jos, mersul pe bicicletă). 

Cercetătorii au ajuns la această concluzie ducînd observații asupra mai multor pacienți cu vîrste cuprinse între 15 și 49 de ani. 

Cuvinte cheie:

sanatate , femei , barbați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2001
Populația:
406 locuitori

Dumbrava este un sat din cadrul comunei Trușeni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Dumbrava a fost înregistrat oficial în anul 2001.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.