28 ianuarie 2023, 13:00 Sănătate views 957
Nouă spitale raionale au fost dotate cu echipamente moderne pentru nou născuți
28 ianuarie 2023, 13:00 Sănătate views 957

Nouă spitale raionale au fost dotate cu echipamente moderne pentru nou născuți

Centrele perinatale din nouă spitale raionale au fost echipate cu dispozitive medicale moderne pentru acordarea asistenței medicale calitative nou-născuților. Echipamentele în valoare de 250 590 de dolari au fost donate de Statul Israel, anunță Ministerul Sănătății.

În total, au fost oferite opt incubatoare, șase mese de resuscitare și trei mese radiante pentru nou-născuți.

Aparatura medicală a fost distribuită spitalelor raionale din SorocaOrheiUngheniCăușeniEdineț, Cantemir, CriuleniȘtefan Vodă și Strășeni.

Patru dispozitive din cele 17 au fost recepționate de centrul perinatal din Orhei, fiind amplasate în salonul Terapie Intensivă nou-născuți. Centrul perinatal a fost dotat ultima dată cu un incubator și mese radiante cu peste 20 de ani în urmă, susțin lucrătorii medicali, care mai spun că noile echipamente sunt foarte necesare pentru îngrijirea medicală și tratamentul bebelușilor prematuri sau cu maladii. Anual, în spital nasc peste o mie de femei, atît din raionul Orhei, cît și din TeleneștiȘoldăneștiRezina.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.