06 iulie 2020, 15:30 Sănătate views 19493
06 iulie 2020, 15:30 Sănătate views 19493

4 reguli importante, cum să nu te îmbolnăvești din cauza aparatului de aer condiționat


Foto: independent.md

În jungla urbană, în timpul verii există o singură scăpare - aerul condiționat față de care în mod tradițional avem o  atitudine precaută: fără el e rău, iar cu el ți-e frică – dacă te îmbolnăvești. Pentru a minimiza riscul, trebuie să respecți patru reguli.

1. Direcția

Unde va sufla aerul condiționat, trebuie de stabilit la faza de instalare. Dacă nu v-ați gîndit la acest lucru, veți suporta consecințele. În orice caz, principiul de supraviețuire este simplu: aer condiționat poate sufla oriunde, dar nu spre tine.

2. Somnul

Aerul condiționat poate fi lăsat conectat și pe timp de noapte: nu face doar să dormiți sub aparatul de aer condiționat. În somn corpul nostru pentru o lungă perioadă de timp se află într-o poziție statică, și în cazul în care asupra lui este îndreptat fluxul de aer - nu neapărat rece – ne putem pomeni cu ușurință cu o miozită (inflamație a mușchilor), și problemele cu coloana vertebrală.

3. Despre temperatura

Este ușor să răcești din cauza aerului condiționat - nu e un basm. Medicii recomandă să fixăm temperatura, astfel încît diferența cu cea de afară să nu fie mai mare de 4-6 grade.

4. Despre curățare

Aparatul de aer condiționat trebuie să fie curățat în mod regulat. În caz contrar, mai devreme sau mai tîrziu, va începe să miroase, și, în plus, să răspîndească nu numai răcoare, dar și bacterii.

 Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

boala , canicula , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.