06 august 2020, 17:30 Sănătate views 15876
06 august 2020, 17:30 Sănătate views 15876

Merele prelungesc viata cu 17 ani


Foto: topnews.ru

Merele sînt capabile să prelungească viața omului cu 17 ani, sînt de părere cercetătorii britanici. Secretul tinereții se ascunde în polifenolul epicatechin, care se găsește în măr.

Specialiștii Institutului britanic pentru studiul alimentelor din Norwich au constatat că această substanță întărește imunitatea, îmbunătățește circulația sîngelui și întinerește sistemul cardio-vascular, relatează topnews.ru.

Prin conținutul lor de epicatechin, merele ocupă poziția de lider printre alte fructe.

Autorii studiului precizează că la persoanele care consumă cel puțin un măr pe zi în decurs de cîțiva ani, sistemul cardio-vascular arată mai tînar cu 17 ani, comparativ cu cei care nu fac acest lucru.

Anterior, oamenii de știință ai Universității americane Cornell, au descoperit că marul are darul de a bloca în mod eficient celulele canceroase. Un efect mai puternic a fost constatat numai la fructele de merișor. În plus, ei au stabilit că numarul maxim de substanțe curative sînt conțtinute în coaja mărului. De aceea, persoanele care mănîncă măr curățat, pierd foarte mult.

Cuvinte cheie:

fructe si legume , sanatate , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
276 locuitori

Plop este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Căușeni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 276 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.