17 octombrie 2019, 11:00 Sănătate views 13774
17 octombrie 2019, 11:00 Sănătate views 13774

Telefonul mobil provoacă insomnie


Foto: mignews.com

Cercetătorii suedezi au descoperit că conversațiile la telefonul mobil înainte de somn afectează negativ sănătatea, provocînd dureri de cap, insomnie, dispersarea atenției, relatează UNN.

Investigația a durat un an și jumătate. Experimentul a implicat 35 de barbati și 36 de femei cu vîrsta între 18 și 45 de ani. Toți participanții au fost periodic supuși la expunerea cu frecvența semnalului de circa 884 MHz, ceea ce corespunde aproximativ semnalului mediu atunci cînd vorbim la un telefon mobil.

În cadrul experimentului, subiecții au început să se plîngă de dureri de cap și probleme de somn.

Acum, cercetătorii prelucrează datele, dar deja la acest stadiu al analizei avertizează împotriva conversațiilor lungi înainte de a merge la culcare.

Sursa: www.mignews.com

Cuvinte cheie:

telefon , somn , sanatate , insomnie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
445 locuitori

Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.