21 octombrie 2017, 15:20 Sănătate views 17439
21 octombrie 2017, 15:20 Sănătate views 17439

Studiu: vinul roșu te scapă de obezitate și te ajută să slăbești

Foto: descopera.ro

Cercetătorii de la Universitatea Purdue au descoperit un compus prezent în vinul roşu, struguri, afine şi în fructul pasiunii care blochează dezvoltarea celulelor adipoase.

Intitulat piceatannol, compusul descoperit de cercetătorii americani are o structură asemănătoare cu resveratrolul, alt compus existent în vinul roşu ce este recunoscut pentru efectele sale benefice.

Oamenii de ştiinţă cred că piceatannolul ajută corpul să se protejeze de cancer, afecţiuni cardiace şi de bolile neurodegenerative. Resveratrolul este transformat de oameni în piceatannol după ce este consumat.

Cercetătorii au descoperit că piceatannolul ar putea juca un rol important în lupta contra obezităţii, deoarece acest compus inhibă dezvoltarea celulelor adipoase.

„Piceatannolul joacă un rol important în adipogeneză, procesul în care celulele adipoase imature devin celule adipoase mature. În prezenţa piceatannolului se poate observa amînarea sau chiar inhibarea completă a procesului de adipogeneză", a explicat Kee-Hong Kim, conducătorul studiului.

Cercetătorii speră ca studierea aprofundată a acestui compus să ducă la un nou tratament împotriva obezităţii.

Sursa: www.descopera.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , vin , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1839
Populația:
930 locuitori

Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.