Mergi spre compartimentul: Teatrul
11 noiembrie 2011, 09:48 Teatrul views 7133
11 noiembrie 2011, 09:48 Teatrul views 7133

Trupe ale teatrului de cameră din opt ţări vor evolua, la Chişinău, în cadrul "Moldfest.Rampa.Ru"

Trupe ale teatrului de cameră din opt ţări ale lumii vor evolua în cadrul Festivalului Internaţional de teatru de cameră şi spectacole mici "Moldfest.Rampa.Ru", care va avea loc la Chișinău. În capitala Moldovei vor veni trupe de teatru din Rusia, Ucraina, Transnistria, Lituania, Estonia, Israel, Kazahstan şi Daghestan.

Publicul va putea admira interpretarea variată a operelor clasice şi piese de teatru, montate după autori contemporani. Fiecare ţară participantă va prezenta mai multe spectacole, oferind astfel o gamă largă de tradiţii, stiluri şi maniere de interpretare.

Potrivit organizatorilor, programul promite a fi unul intens, original şi variat. Publicul de la Chișinău va avea parte de 24 de spectacole. Pe lîngă acestea, vor fi organizate şi ateliere de măiestrie cu participarea regizorilor, criticilor de teatru şi dramaturgilor cu experienţă. Totodată, în cadrul festivalui, va avea loc o întîlnire cu artistul Poporului al Rusiei, Iuri Nazarov şi artista emerită a Rusiei, Liudmila Malţeva.

Deschiderea solemnă a festivalului va avea loc pe 22 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, la Filarmonica Naţională „S. Lunchevici”. La concertul festiv vor evolua vedetele muzicii moldoveneşti.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.