Mergi spre compartimentul: Arhitectura
27 mai 2015, 11:43 Arhitectura views 21622
Arcul de Triumf – locul 5 în topul celor mai frumoase arcuri din lume (Video)
27 mai 2015, 11:43 Arhitectura views 21622

Arcul de Triumf – locul 5 în topul celor mai frumoase arcuri din lume (Video)

Trecem în fiecare zi pe lÎngă Arcul de Triumf și deseori, în grabă, uităm să îi admirăm frumusețea și importanța istorică. Aceasta a fost, însă, reamarcată de revista „Aeroflot Premium", care a hotărât să stabilească raiting-ul celor mai frumoase Arcuri Triumfale din lume. Monumentul nostru istoric s-a clasat pe locul 5 (!) în această listă, lăsând în urmă arcurile din Barcelona și București.

Menționăm că acest monument arhitectural, care îmbină stilul clasic și corintic, a fost inaugurat în 1841, fiind o comemorare a victoriei asupra turcilor. În interiorul clădirii se află un clopot, turnat din metalul tunurilor turcești capturate în timpul războiului.

Un timp numele îi era Porțile Sfinte, după care a devenit pe un timp Arcul Victoriei. La momentul actual monumentul poartă numele Arcul de Triumf. Înălțimea monumentului e de 13m . Acesta are două niveluri și patru capiteluri impunătoare, inspirate din stilul antic greco-roman, și un orologiu mecanic din bronz, luminat pe timp de noapte.

Arcul face parte din ansamblul arhitectural, situat în Piața Marii Asunări Naționale, care cuprinde Catedrala Nașterii Domnului, Clopotnița și Casa Guvernului din Chișinău.

Reamintim că informații exhaustive despre monumentele arhitecturii, istoria și personalitățile arhitecturii pot fi vizualizate la compartimentul «СULTURA» a proiectului moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

istoria , Chisinau , monument , Arhitectura

Comentarii

 (2)
  • #2 Alex Răspunde Citează selecţia
    А где колокол? Не видно!
  • #1 Sergei Răspunde Citează selecţia
    наверно. нужно было бы напомнить.что арка лишилась одного из главных своих атрибутов:мраморных досок со списками воинских частей ,ведь не зря же арка-триумфальная
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.