Mergi spre compartimentul: Arhitectura
10 iulie 2019, 22:00 Arhitectura views 14918
Uși din Chișinău. Creații splendide ale vechilor maeștri (Foto)
Foto: oldchisinau.com
10 iulie 2019, 22:00 Arhitectura views 14918

Uși din Chișinău. Creații splendide ale vechilor maeștri (Foto)

Noi de multe ori nu le acordăm atenție, chiar dacă ele sînt o dovadă reală a trecutului orașului nostru. Ușile vechi au văzut multe în timpul vieții lor. Ele au fost deschise de către oameni săraci și bogați, celebri și necunoscuți, sănătoși și bolnavi, bătrîni și copii. Prin ele, în casele chișinăuienilor au intrat și dureri și bucurii. Unele uși sînt prețuite de stăpînii lor, iar altele nu vor mai fi deschise niciodată.

Fotografiile expuse mai jos reprezintă o mică parte dintre ușile vechi din Chișinău, colectate de Iuri Șveț în ultimii 9 ani. Dar chiar și în această perioadă scurtă de timp unele dintre ele totuși au dispărut deja. Superbele creații ale vechilor maeștri sînt înlocuite treptat cu uși mai practice și mai rezistente, dar fără individualitate.

Sursa: blog.oldchisinau.com

Cuvinte cheie:

Arhitectura , Moldova , Chisinau , fotografie , oraș , casa , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.