Mergi spre compartimentul: Arhitectura
20 iulie 2018, 10:03 Arhitectura views 12237
Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat ca în locul fostei cafenelei „Guguță” să fie construit un business-centru
20 iulie 2018, 10:03 Arhitectura views 12237

Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat ca în locul fostei cafenelei „Guguță” să fie construit un business-centru

În locul fostei cafenelei „Guguță" ar putea fi construit un business-centru multietajat. Consiliul Național al Monumelor Istorice a dat undă verde demolării cafenelei, în cadrul unei ședințe cu ușile închise. Despre aceasta a anunțat activistul civic și jurnalistul Vitalie Sprînceană.

În pofida multiplelor proteste, membrii Consiliului Național al Monumentelor Istorice au votat în favoarea demolării cafenelei și transformarea acesteia într-un business centru.

Unui dintre cei care s-au expus în favoarea demolării fostei cafenele „Guguță" este consilierul municipal, Ion Ștefăniță, care este și șeful Agenției de Inspectare și Restaurare a Monunentelor din Republica Moldova. Mai mulți activiști civici și internauți l-au acuzat pe Ștefăniță că și-a dat votul, fără să țină cont de revolta pe care a stîrnit-o construcția blocului multietajat.

Dânsul susține însă că a votat pentru „opt nivele cu funcționalitate socio-culturală și agrement".

Am notat anterior faptul că în locul fostei cafenelei „Guguță" ar putea fi construit un business-centru multietajat, scria anterior NewsMaker care îl citează pe noul proprietar al cafenelei, Ceslav Ciuhrii. Acesta nu exclude că pentru realizarea proiectului ar putea cumpăra și teritoriul cinematografului Patria.

Ceslav Ciuhrii spunea atunci că decizia Consiliului Municipal Chișinău de a interzice privatizarea terenului și de a limita numărul de etaje al noului complex a fost ilegală.

Vedeți aici cum ar putea arăta noul bloc care urmează să fie construit în centrul Chișinăului.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

monument , construcție , Guguta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.