Mergi spre compartimentul: Artele plastice
22 aprilie 2014, 12:22 Artele plastice views 8210
La Chişinău a fost vernisată prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru
Foto: moldpres.md
22 aprilie 2014, 12:22 Artele plastice views 8210

La Chişinău a fost vernisată prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru

La Alianţa Franceză din Moldova a fost inaugurată astăzi prima expoziţie personală a lui Anatolie Pascaru, informează MOLDPRES.

Adrian Cibotaru, director-adjunct al Alianţei Franceze a menţionat la vernisarea expoziţiei că instituţia pe care o conduce "a găsit încă un talent, care pînă acum era ascuns. Anatolie Pascaru nu a făcut şcoală de pictură. Este un autodidact, care munceşte mult", a spus Cibotaru.

Responsabilul de la Alianţa Franceză a remarcat că expoziţia este dedicată Sfintelor Sărbători de Paşti şi începe cu pictura "Răstignirea"

Sergiu Fusu, preşedintele secţiei pictură a Uniunii Artiştilor Plastici a menţionat că "şi renumitul pictor olandez Vincent Van Gogh a fost autodidact"

Expoziţia personală de pictură a lui Anatolie Pascaru va fi deschisă publicului la Alianţa Franceză din Moldova timp de două luni.

Anatolie Pascaru s-a născut la 1 martie 1975 la Pogăneşti, Hînceşti. A abolvit Facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova. În anul 2003 se lansează în domeniul picturii de şevalet. În 2005 a debutat cu pictura "Răstignirea" la expoziţia artiştilor plastici profesionişti "Saloanele de primăvară" de la Centrul "C. Brâncuşi".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.