Mergi spre compartimentul: Artele plastice
21 iulie 2014, 15:46 Artele plastice views 8147
Artiștii plastici ieșeni vernisați la Chişinău
Foto: trm.md
21 iulie 2014, 15:46 Artele plastice views 8147

Artiștii plastici ieșeni vernisați la Chişinău

77 de lucrări de pictură şi 11 – de sculptură pot fi admirate la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" din capitală. Uniunea Artiştilor din Moldova a inaugurat expoziţia de artă contemporană sub genericul „Artişti Plastici din Iaşi. Configuraţii simbolice".

În cadrul ei şi-au expus lucrările trei artişti plastici ieşeni: Maria Boz, Ofelia Huţul şi Gheorghiţă Gheorghe Vornicu, ultimul prezentând 11 lucrări de sculptură.

Vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că artiştii plastici ieşeni au acceptat să-şi expună lucrările la Chişinău.

„Este pentru prima dată când trei artişti plastici ieşeni au venit cu o expoziţie la noi. Le mulţumesc pentru faptul că din toate oraşele europene, ei au ales Chişinăul pentru această expoziţie. Le-am sugerat că ar fi bine să facem în fiecare an schimb de expoziţii, mai cu seamă că oraşul Iaşi este aproape de Chişinău", a declarat vicepreşedintele UAP pentru Moldpres.

La rîndul său, criticul de artă din Iaşi, Emanuela Ilie, a afirmat că expoziţia este una destul de reprezentativă. „Mă bucur pentru acest trio. Toţi trei sînt profesori, dar au reuşit să creeze trei forme de imagine", a menţionat Emanuela Ilie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictor , Chisinau , arta , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1502
Populația:
35488 locuitori
Logo

Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat  în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.