Mergi spre compartimentul: Artele plastice
02 septembrie 2014, 12:36 Artele plastice views 9690
La Chișinău a fost vernisată expoziţia-concurs „Saloanele Moldovei”
Foto: moldpres.md
02 septembrie 2014, 12:36 Artele plastice views 9690

La Chișinău a fost vernisată expoziţia-concurs „Saloanele Moldovei”

La Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi" al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova a fost vernisată ieri cea de-a XXIV-a ediţie a expoziţiei-concurs „Saloanele Moldovei", relatează MOLDPRES.

În cadrul expoziţiei şi-au etalat lucrările 224 de artişti plastici din Republica Moldova şi România.

Marele Premiu în valoare de 15 mii de lei, acordat de Ministerul Culturii, l-a obţinut în cadrul expoziţiei-concurs pictoriţa Suzana Fîntînariu din România. Cu premii au fost distinşi de asemenea artiştii plastici Timotei Bătrînu, Anatol Danilişin, Eugen Sterpu, Florina Breazu, Raluca Ghideanu ş.a.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, preşedintele juriului a afirmat că a fost greu de a desemna învingătorii pentru că din cele 380 de lucrări nominalizate aproape fiecare merita cîte un premiu.

La rîndul său, Silviu Gheorghe Popa, şeful Centrului Internaţional de Cultură şi Artă „George Apostu" din Bacău, România a menţionat că lucrările expuse se întrunesc într-un discurs foarte impresionant. „Saloanele Moldovei" rămîn a fi unul dintre cele mai importante evenimente culturale care se desfăşoară timp de 24 de ani", a subliniat Silviu Gheorghe Popa.

În lunile iulie şi august expoziţia „Saloanele Moldovei" s-a aflat la Bacău, România. La Chişinău ea va funcţiona pînă pe data de 18 septembrie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , arta , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.