Mergi spre compartimentul: Artele plastice
05 aprilie 2016, 14:30 Artele plastice views 8460
Susține artiștii plastici la Moldovision (Foto)
05 aprilie 2016, 14:30 Artele plastice views 8460

Susține artiștii plastici la Moldovision (Foto)

Artiștii plastici moldoveni pot fi susținuți de către publicul din Moldova sau de peste hotarele țării la un concurs de pictură din Marea Britanie. Acest lucru poate fi realizat datorită campaniei „Moldovision" lansată în susținerea artiștilor nominalizați pentru premii în Regatul Unit.

Participarea artiștilor moldoveni se încadrează în două categorii: „Up and Comig Artist Award", pentru cel mai bun print de artă publicat în Regat în 2015 cât și „Best in Show" pentru cel mai bun tablou vernisat în cadrul unei expoziții la Stratford-Upon-Avon, care va avea loc la începutul lui mai.

În concurs au fost nominalizați Cezara Kolesnik cu pictura „Summer Day", Ghenadie Șonțu cu pictura „The Secret" și Gheorghe Țărnă cu pictura „Gossip". Lucrările au fost nominalizate la recomandarea Galeriei online de Artă Toporaș.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

artist , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.