29 octombrie 2020, 15:15 Umor views 7629
Cum ar putea arăta rezultatele exit-poll-ului în Moldova la telefon
29 octombrie 2020, 15:15 Umor views 7629

Cum ar putea arăta rezultatele exit-poll-ului în Moldova la telefon

Șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în mod ironic a comentat știrile despre intenția unor ONG-uri de a realiza un sondaj telefonic în rîndul alegătorilor în ziua alegerilor președintelui, dar și despre decizia Comisiei Electorale Centrale de a interzice desfășurarea unui astfel de sondaj și difuzarea de informații cu privire la rezultatele acestui studiu.

"Astăzi am organizat un exit-poll al alegerilor prezidențiale din Moldova la telefon. Am sunat prietenii, rudele, vecinii. S-a primit căîn turul doi au ieșit Ghimpu și Tihanovskaia....lui Trump nu i-a ajuns un procent și jumătate. A vrut să declare greva generală și, în același timp, război Angliei și vecinei - agitatoarei și bîrfitoarei, mătușa Sara... Dar aici a apărut decizia CEC. Au reușit totuși...", a scris Valeriu Demidețchi pe pagina sa de pe rețeaua socială. "Băieții s-au amuzat: exit-poll la telefon! Am crezut că am văzut totul în viața mea....", a spus el.

De menționat că Comisia Electorală Centrală (CEC) din Moldova nu a permis desfășurarea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a unui sondaj la telefon.

"CEC nu a sancționat desfășurarea unui astfel de sondaj, despre care anunță mass-media care intenționează să difuzeze informația conform rezultatelor acestui studiu", se arată în comunicatul Comisiei Electorale Centrale. În cadrul acestuia se menționează că CEC își rezervă dreptul de a se adresa organelor de drept.

Despre intenția de a efectua sondajul au anunțat organizațiile neguvernamentale WatchDog.MD, SBS-AXA și Institutul de politici publice, studiul este finanțat de Fondul European pentru Democrație (EED). Operatorii intenționează să sune circa 4 mii de alegători pe teritoriul Moldovei. Ei intenționează să-și publice rezultatele la sfîrșitul zilei de vot.

Potrivit CEC, o astfel de metodă de cercetare încalcă secretul votării și nu poate fi considerată exit-poll, deoarece operatorii de telefonie nu pot fi siguri că alegătorul a participat la alegeri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , telefon , umor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.