08 decembrie 2017, 17:15 Rubrica vizitatorilor-autori views 9478
Proiectul Marelui Sigiliu de Stat al Republicii Moldova (Foto)
08 decembrie 2017, 17:15 Rubrica vizitatorilor-autori views 9478

Proiectul Marelui Sigiliu de Stat al Republicii Moldova (Foto)

Autori: pictor - David (artzapta); descrierea simbolismului - Stefan Sadovnicov, specialist în istoria heraldicii medievale, pictor-designer, literator.

Sigiliul de Stat al Republicii Moldova (proiect) reprezintă la imprimare o ștampilă rotundă, în centrul căreia se află imaginea Stemei de Stat a Moldovei, sub forma unui scut heraldic, pe care este plasat capul de bour cu o stea între coarne, un trandafir și o semilună pe părțile laterale, înscrise într-un cadru liniar dublat cu o rozetă cu șase petale, fiind decorată cu un ornament punctat și figurativ, cu o legendă circulară, scrisă cu litere majuscule: «REPUBLICA MOLDOVA», înconjurată de trei cercuri liniare, unul dintre care este completat cu elemente figurative.

La baza acestui proiect sînt sigiliile domnitorului moldovean Ștefan al III-lea cel Mare (1457-1504).

Cuvinte cheie:

proiect , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
3335 locuitori

Cotiujenii Mari este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, loc.st.cf. Cobîlnea. Localitatea este situată la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3335 de oameni. Satul Cotiujenii Mari a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.