Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2018, 16:30 Miniatura views 14740
Spitalul raional Florești a fost dotat cu utilaj medical performant
24 ianuarie 2018, 16:30 Miniatura views 14740

Spitalul raional Florești a fost dotat cu utilaj medical performant

Spitalul raional Florești a fost dotat cu utilaj medical de înaltă precizie, achiziționat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone".

Valoarea donației depășește 97,5 de mii de dolari. Ceremonia de donare va avea loc joi, 25 ianuarie, începând cu ora 12.00. La eveniment va participa ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii.

Instituția medială s-a ales în cadrul proiectului cu un scaner ultrasonic, reflectometru, analizator hematologic automat, video fibrogastroscop, un analizator BLOOD EDAN și un analizator biochimic automat. Potrivit administrației instituției medicale, echipamentul în cauză va îmbunătăți calitatea și exactitatea examinărilor medicale. Va permite creșterea numărului de teste administrate local la spital.

Programul „Kusanone" a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2016, au fost finanțate 38 de inițiative similare. Finanțarea nerambursabilă oferită este de peste 3,3 milioane de dolari.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

spital , Floreşti , utilaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.