Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 septembrie 2011, 15:00 Grafica views 5641
30 septembrie 2011, 15:00 Grafica views 5641

În raionul Grigoriopol are loc concursul pentru cea mai bună amenajare a teritoriului

Timp de 10 ani, în satul Maiak, raionul Grigoriopol s-a desfăşurat concursul local pentru cea mai bună amenajare, înverzire și salubrizare a  teritoriului din preajma blocurilor locative. In localitate sînt 11 blocuri de locuit 11  și în termen de o lună vom şti care curte este cea mai curată şi verde.

În așa un sat ca Maiak vrei să rămîi să trăiești – aceasta este prima impresie şi ea nu se schimbă pe toată durata aflării în această localitate. Fiecare gospodărie este deosebită, fiecare peluză – o operă de artă florală. De peste 10 ani este localitatea cea mai curată şi verde în raionul Grigoriopol.

Comisia de concurs a fost plăcut surprinsă, sătenii au grijă nu numai de formă, dar și de conţinut. Acoperisurile, subsolurile, terenurile de joacă pentru copii – totul este în stare perfectă, aici au învăţat demult că problemele nu trebuie accumulate, ci rezolvate odată cu apariția lor.

Totalurile concursului „Cea mai curată curte, scară” vor fi  făcute la următoarea sesiune a consiliului local, iar ceremonia de premiere va avea loc pe 8 noiembrie, de ziua localității.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.