Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 ianuarie 2018, 13:30 views 16384
La Leova va fi construit un apeduct modern
21 ianuarie 2018, 13:30 views 16384

La Leova va fi construit un apeduct modern

Graţie contribuţiei financiare oferite de Guvernul Germaniei prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), la Leova au început lucrările de construcţie a unui sistem modern de aprovizionare cu apă şi canalizare.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud au relatat pentru INFOTAG că proiectul prevede construcţia unui apeductul magistral între Leova şi orăşelul Iargara, cu o lungime de circa 23 km. La acest apeduct vor mai fi conectate satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănășenii Noi și Cupcui, cu un număr total de 23,4 mii de locuitori.

Potrivit experţilor Agenţiei, lucrările de construcţie vor fi efectuate de compania „Polimer Gaz Conducte". Acestea vor fi monitorizate conform legislației naționale în vigoare, precum și de către experții internaționali delegați de GIZ.

Valoarea totală a lucrărilor este de circa 3 mil. Euro, dintre care 2,4 mil. euro sunt oferiţi de Germania, iar 600 mii euro sunt alocaţi din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și de Consiliul Raional Leova.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Leova , apeduct

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1397 locuitori

Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.