Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 august 2015, 10:54 views 13986
Un stadion de fotbal, complet nou, a fost dat în exploatare la Nisporeni
10 august 2015, 10:54 views 13986

Un stadion de fotbal, complet nou, a fost dat în exploatare la Nisporeni

Noul teren de fotbal din Nisporeni este gata pentru a găzdui meciuri. Stadionul este unul dintre cele mai moderne din ţară şi a fost dat astăzi în folosinţă. La eveniment a participat şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Terenul de fotbal îi aparţine liceului din localitate.

"Un teren performant de fotbal înseamnă a duce un mod de viaţă sănătos, a promova fotbalul în oraşul Nisporeni, cît şi în raionul Nisporeni, şi a avea nişte condiţii mai bune promovarea sportului", a spus directorul Liceului "Mircea Eliade" din Nisporeni, Vasile Vacari.

"Este mai performant, este dotat cu toate utilităţile la cerinţele zilei de astăzi, sperăm să fie cu succes", a zis preşedintele raionului Nisporeni, Ion Artene.

Proiectul, în care au fost investite cinci milioane de lei, a fost iniţiat pe vremea cînd ministrul Vasile Bîtcă era preşedinte al raionului Nisporeni.

"Este primul liceu din republica care va beneficia de asemenea teren de fotbal", a explicat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Vasile Bîtca.

Administraţia liceului va da terenul de fotbal şi în arendă. Primul contract a fost încheiat cu echipa "Speranţa Nisporeni".

"Ne aflăm în vestiarul echipei Speranţa Nisporeni, după cum vedeţi e amenajată mobila, avem baia, veceul, totul conform standardelor cerute de Federaţia Moldovenească de Fotbal", a precizat preşedintele echipei de fotbal "Speranţa Nisporeni" Vitalie Vacari.

Noul teren de fotbal a fost testat de către echipele "Speranţa Nisporeni" şi "Sheriff Tiraspol".

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

stadion , fotbal , localitati , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Uasea Răspunde Citează selecţia
    Ага..молодцы.. в Кишиневе разъе**ли стадион..Ща зарос в хламину..А в Ниспоренах построили..молодцы..Прям так и хочется пожать руки..<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.