Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 septembrie 2015, 11:32 views 32605
Hidrocentrala Costeşti-Stânca îşi sistează temporar activitatea
16 septembrie 2015, 11:32 views 32605

Hidrocentrala Costeşti-Stânca îşi sistează temporar activitatea

Hidrocentrala Costeşti-Stânca își sistează activitatea, ca urmare a secetei din ultimele luni. Potrivit adminstraţiei, centrala electrică va fi închisă temporar din cauza nivelului scăzut al apei din râul Prut.

Inginerii vor reduce debitul de evacuare a apei din lac de la 25 de mii de metri cubi pe secundă până la 19 mii. Situaţia pune în pericol aprovizionarea cu apă a oraşelor Ungheni şi Botoşani.

În ultima perioada, hidrocentrala funcţiona doar la un sfert din capacitatea sa de 1.600 de kilowaţi pe oră din cauza volumului mic al apei.

Centrala a mai fost oprita în anul 2008. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de secetă hidrologică până în data de 18 septembrie.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

hidrocentrala , Moldova , Prut , seceta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.