Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 octombrie 2015, 11:25 views 7873
În orașul Orhei va fi creată o subzonă a Zonei Economice Libere ”Bălţi”
29 octombrie 2015, 11:25 views 7873

În orașul Orhei va fi creată o subzonă a Zonei Economice Libere ”Bălţi”

Asta, pentru a crea condiții de lucru pentru compania japoneză "Sumitomo Electric Bordnetze GmbH", care intenţionează să implementeze în Republica Moldova un proiect investiţional major, orientat spre export.

Investitorul preconizează să investească nu mai puţin de 20 mln de dolari în fabrica de producţie a cablajului electric pentru automobile, unde vor lucra aproximativ 3.200 de persoane. În afară de aceasta, investitorul este disponibil să investească în sistemul energetic, sistemul de aprovizionare cu apă, sistemul de canalizare, gazificare.

Compania nominalizată este o companie transnaţională mare, fiind în acelaşi timp membrul grupului nipon Sumitomo Electric Industries Group, care este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali din industria de automobile. Producţia de bază a companiei este reprezentată de cablajele electrice, componentele electrice şi electronice ale sistemelor de control pentru automobile.

Sumitomo Electric Bordnetze are în prezent peste 25 mii de persoane angajate în 21 de locaţii din întreaga lume. în Europa locaţiile sînt amplasate în Germania, Belgia, Spania, Portugalia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria, România.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

economie , proiect , investiţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1199 locuitori

Dereneu este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Dereneu, Bularda și Duma. Satul Dereneu este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Călăraşi şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 199 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.