Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2015, 16:28 views 7394
Primăria orașului Orhei va aloca 10 000 lei pentru nou-născut
27 noiembrie 2015, 16:28 views 7394

Primăria orașului Orhei va aloca 10 000 lei pentru nou-născut

Primăria orașului Orhei anunță că, începând cu 1 decembrie 2015, familiile din orașul Orhei vor primi o indemnizație unică la naşterea copilului, denumită "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut".

Această indemnizație a fost instituită la inițiativa primarului Ilan Șor, în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș.

Astfel, pentru nașterea primului copil (inclusiv naștere multiplă), "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut" va constitui 7000 lei (în cazul nașterii multiple – pentru fiecare copil). Pentru nașterea celui de-al doilea copil și nașterile ulterioare, "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut" va constitui 10 000 lei.

Important:

De "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut" vor putea beneficia familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse începând cu 7 decembrie, la Primăria orașului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.

Sursa: orhei.md

Cuvinte cheie:

primaria , Orhei , indemnizatii , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1078 locuitori

Egoreni este un sat şi comună din raionul Soroca. Egoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1078 de oameni. Satul Egoreni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.