Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 decembrie 2015, 11:30 views 10638
Cum va arăta primul autodrom din Moldova, construit la Orhei
09 decembrie 2015, 11:30 views 10638

Cum va arăta primul autodrom din Moldova, construit la Orhei

Complexul „Orhei Autodrom" cu o suprafață de 38 de hectare, pe lângă circuite, va avea toată infrastructura necesară, precum tribune, boxe, parcări cu o capacitate de 2,100 de locuri, inclusiv parcări pentru autocare şi TIR-urile echipelor, stâlpi de iluminare pe timp de noapte, un hotel cu 50 de camere şi chiar un teren de aterizare pentru elicopter medical, care se cere conform standardelor FIA.

Principalul scop al implementării proiectului este de a dezvolta sporturile cu motor în țară, dar şi instruirea piloţilor moldoveni care vor ajunge să concureze în Formula 1, iar pe teritoriul complexului se preconizează să aibă loc întreceri sportive la probe, cum ar fi jeep trial cross, karting, curse pe circuit, moto cross și altele. Se vor organiza curse faimoase ca drag racing sau probe de drifting, potrivit piataauto.md.

Totodată, pentru construcţia complexului autoritățile au nevoie de 220.000.000 de lei sau aproximativ 10 milioane de euro. Actualmente, au fost cheltuiţi 1.780.000 de lei din fondul statului doar pentru proiectarea complexului, urmând să fie executată expertiza tehnică în Moldova, ca mai apoi să fie transmis spre aprobare Federației Internaționale de Automobilism.

Sursa: zugo.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.