Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 aprilie 2016, 11:25 views 8110
La Orhei va fi organizat Tîrgul de Paște
15 aprilie 2016, 11:25 views 8110

La Orhei va fi organizat Tîrgul de Paște

În acest an, la Orhei va fi organizat în premieră Târgul de Paşti, iar primăria a invitat toţi agenţii economici să fie cât se poate de activi la acest eveniment.

Primăria oraşului Orhei anunţă că în acest an va organiza în premieră Târgul de Paşti. Acesta se va desfăşura mai multe zile la rând, în perioada 24 aprilie — 10 mai curent, în Piaţa Vasile Lupu.

Primul Târg de Paşti de la Orhei este un proiect comun al Primăriei oraşului şi Consiliului raional Orhei. Evenimentul este realizat la iniţiativa primarului oraşului, Ilan Şor, cu susţinerea Asociaţiei Obşteşti „Pentru Orhei".

„Începând cu Duminica Floriilor şi până la Paştele Blajinilor, centrul oraşului Orhei se va transforma într-un iarmaroc cu produse tradiţionale de Paşti", a anunţat serviciul de presă al autorităţii publice executive din oraş.

Târgul de Paşti va reuni zeci de expozanţi şi agenţi economici, atât din Orhei, cât şi din toate colţurile ţării. Aceştia îşi vor comercializa produsele în toate zilele cât va dura târgul, începând cu orele 10.00 până la 20.00.

Primăria Orhei subliniază că de pe tarabe nu vor lipsi ouă încondeiate, cozonacii, pasca, florile, produsele hand made cu simboluri Pascale, etc.

„La primul Târg de Paşti sunt aşteptaţi şi copiii, căci aici vor fi desfăşurate mai multe ateliere. Ei vor învăţa să încondeieze ouă, să picteze, precum și să realizeze felicitări cu specific pascal. Primăria Orhei face apel către agenţii economici să participe cât mai activ la Târgul de Paşti", a menţionat instituţia.

 

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Paste , tirg , Orhei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
86 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Băiuș raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.