Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2019, 14:40 views 15162
Zăicani -  vatră  de  dor (Foto)
22 februarie 2019, 14:40 views 15162

Zăicani - vatră de dor (Foto)

La 19.02.2019 în Liceul Teoretic ,,Leonid Gherman" s. Zăicani, r. Rîșcani, director Popovici Iurii, s-a desfășurat seminarul directorilor adjuncți pentru educație.

În cadrul seminarului au fost prezentate 5 ore demonstrative, la nivelul cel mai înalt, la disciplina Dezvoltarea personală și o activitate extraauditorială cu genericul: ,, Zăicani- vatră de dor". Au fost recitate versurile poetului, regizorului Iacob Burghiu, versuri izvorîte din dragostea față de satul natal Zăicani. Iacob Burgiu a fost și rămâne a fi personalitate marcantă în cultura Republicii Moldova. Poeziile lui au sorbit seva din culoarea și dinamismul vieții de la țară.

John W. Whitehead spunea: ,,Copiii sînt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea", astfel, și Constantin Burghiu, feciorul lui Iacob Burghiu, cinstește memoria tatălui său și cu profund respect ne-a oferit în dar pentru profesorii din raionul Rîșcani, un lot de carte: ,,Rup spice duminica" și ,,Soră lume" autor Iacob Burghiu.

Cernat Aurelia, dir. adj.educație

Cuvinte cheie:

sat , Rîșcani , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.