Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Muzica de pretutindeni la Șoldănești! (Video)

Muzica de pretutindeni la Șoldănești! (Video)

Zi de suflet pentru locuitorii oraşului Şoldăneşti şi oaspeţii lui. Mai multe fanfare au mers pe străzile oraşului cu muzică, în cadrul festivalului „Cîntă fanfare fără hotare". La eveniment au participat colective din ţără şi din Ucraina şi România. Gazda s-a prezentat cu fanfara de bărbaţi „Dumbrava" şi cea de fete „Olişca".

Evenimentul a început pe piaţa centrală din Şoldăneşti. Aici, colectivele de fanfare şi-au prezentat cărticica de vizită. Oamenii adunaţi la sărbătoare au admirat muzică de pretutindeni, relatează impulstv.com.

Toţi participanţii au fost apreciaţi cu aplauze. Totuşi, cele mai multe aplauze le-au primit Orchestrele Prezidenţială şi cea a departamentului poliţiei de frontieră. Mai apoi, după evoluarea pe scena căminului de cultură, spectatorii şi-au delectat auzul şi cu sunetele melodioase ale fanfarei de la Râbniţa. Oamenii au fost Impresionaţi şi de prestaţia fanfarei din Hudeşti, judeţul Botoşani. Apluze mari au primit şi artiştii din raionul Şargorod din regiunea Viniţa a Ucrainei. Aceştia au cântat la bis renumita „Melancolie".

Potrivit responsabililor de la secţia cultură Şoldăneşti, care sunt şi organizatorii evenimentului, festivalul a întrunit mai multe etape. Acestea au avut loc pe parcursul anului curent în raionele Anenii Noi, Cahul, Briceni şi Floreşti. Finalul s-a desfăşurat la Şoldăneşti deoarece gazda este autorul proiectului.

Festivalul „Cîntă fanfare fără hotare" este la prima ediţie. Toţi participanţii la eveniment au menţionat că vor să continuie tradiţia înepută în acest an la Şoldăneşti.

În ansamblu, la festival au participat aproximativ 80 de fanfare. Pentru realizarea acestui proiect au fost cheltuite peste 50 mii de lei, inclusiv 15 mii lei repartizate de Ministerul culturii. Cea mai mare contribuţie a avut-o Consiliul Raional care a alocat 37 mii de lei.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

muzica , Festival , oraș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.