Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2015, 17:00 views 11536
Canicula topeşte asfaltul în Republica Moldova! (Foto)
08 iulie 2015, 17:00 views 11536

Canicula topeşte asfaltul în Republica Moldova! (Foto)

La 7 iulie, curent, un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare a blocat circulația transportului pe traseul M-14 Brest-Briceni-Chișinău-Tiraspol-Odesa, după ce șoseaua s-a umflat.

Astfel, în jurul orei 15.00, în apropierea localității Dumbrăvița, raionul Sîngerei, inspectorii din trafic au observat că plăcile de beton, din care este amenajat drumul, s-au ridicat cu aproximativ jumătate de metru. În aceste condiții, polițiștii au anunțat reprezentanții teritoriali ai Administrației de Stat a Drumurilor pentru înlăturarea tuturor neajunsurilor create.

La fel, pînă la sosirea drumarilor, inspectorii au monitorizat traficul rutier, informînd șoferii despre pericol.

În acest context, pentru a evita eventualele situații de risc, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să circule cu maximă atenție pe următoarele trasee:

– M-1 Chișinău-Dubăsari-Poltava;

– M-3 Chișinău-Cimișlia-Vulcănești-Giurgiulești;

– M-14 Brest-Briceni-Chișinău-Tiraspol-Odesa;

– M-21 Chișinău-Leușen.

Totodată, în scopul prevenirii deteriorării învelișului rutier pe drumurile publice în condiții de temperaturi caniculare, INP informează despre limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile din Republica Moldova.

Restricția se aplică în intervalul orelor 11.00-18.00, în zilele în care temperatura aerului depășește 30 de grade Celsius iar masa totală maximă a vehiculului este mai mare de 20 tone.

La fel, atragem atenția conducătorilor de camioane asupra faptului respectării cerințelor indicatorul rutier 3.14 "Masă limitată" și panoului adițional 6.7.4 "Timp de acțiune", în caz contrar aceștia vor fi sancționați cu amendă de la 600 la 1000 de lei.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

drum , transport , automobil , Moldova , caldura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.