Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2015, 17:20 views 9140
O ciupercă gigant a fost găsită la Soroca (Video, Foto)
27 noiembrie 2015, 17:20 views 9140

O ciupercă gigant a fost găsită la Soroca (Video, Foto)

Ludmila Mărginean din oraşul Soroca a mers cu o vecină la ciuperci, şi a găsit una de toată frumuseţea. Mai mare decît celelalte, aceasta i-a atras atenţia sorocencei. Pălăria şarpelui, căci despre ea este vorba, mai este cunoscută şi ca burete șerpesc sau parasol.

"Am găsit ciuperca în apropierea bazinului de lîngă apeduct, în zona numită Mălăciuni. Restul erau mai mici, dar aceasta era cea mai mare. Îmi pare că avea vreo 50 de centimetri în diametru. Am făcut fotografii, după care am tăiat-o şi am mîncat-o" ne spune femeia.

Ciuperca a fost nu doar comestibilă, dar şi foarte gustoasă, astfel că în loc de obişnuita zeamă cu cartofi şi ciuperci, Ludmila a pregătit zeamă cu cartofi şi... o ciupercă!

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

alimentatie , natura , ciuperci

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.