Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 mai 2016, 14:45 views 7931
Atelierul COMUS a ajuns şi la Soroca (Foto)
18 mai 2016, 14:45 views 7931

Atelierul COMUS a ajuns şi la Soroca (Foto)

În Republica Moldova a avut loc cel de-al doilea atelier de formare a actorilor locali implicaţi în implementarea proiectului COMUS – "Strategii urbane ghidate de comunitate în orașe istorice", sprijinit de Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

Activităţile din 11 mai s-au desfăşurat la Chişinău, iar a doua zi participanţii au continuat atelierul la Soroca, oraş pilot în Republica Moldova unde se implementează proiectul dat.

"Atelierul are ca obiectiv dezvoltarea capacităţilor profesionale pentru actorii locali şi autorităţi, în domeniul dezvoltării urbane şi conservării integrate a patrimoniului, ne spune Dumitriţa Efremov, expertă COMUS. Ne dorim crearea unei strategii de dezvoltare integrată a patrimoniului cultural întregit, cu referire la monumentele de arhitectură şi spaţiile publice cu importanţă emblematică".

Patruzeci de persoane din 9 oraşe ale Armeniei, Georgiei, Ucrainei, Belarus şi Republica Moldova, în special autorităţi şi funcţionari, s-au perfecţionat în crearea unei strategii de dezvoltare integrată a patrimoniului cultural urban. Echipa din Soroca a fost reprezentată de arhitectul oraşului Grigore Guţu, specialistul în patrimoniu a Secţiei Cultură şi Turism Tamara Coşciug şi Şefa Serviciului Proiecte Investiţionale a Consiliului Raional Soroca, Tatiana Robu.

Coordonatorul local COMUS, Grigore Guţu ne-a declarat după încheierea celor două zile de perfecţionare că activităţile au fost utile. "Este un proiect care nu ne dă peştele pregătit, ci ne învaţă cum se face undiţa, cum curăţim peştele, cum să-l prăjim şi servim la masă. În cazul dat "peştele" este promovarea patrimoniului din teritoriu prin capacitatea de identificare a grupurilor de persoane din societate ca administraţia publică locală, presa, societatea civilă şi agenţii economici, pentru ai implica în acest proiect. Sperăm că prin aplicarea în proiectul dat, ce va avea o strategie bine determinată, se va deştepta pe viitor şi societatea în întregime".

Sursa: odn.info.md

Cuvinte cheie:

seminar , Soroca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.