Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 septembrie 2017, 09:46 views 7125
La Soroca s-a desfășurat Festivalul Naţional al Mărului
18 septembrie 2017, 09:46 views 7125

La Soroca s-a desfășurat Festivalul Naţional al Mărului

Zeci de producători agricoli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întrunit astăzi la Soroca pentru a participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional al Mărului. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în comun cu agenţi economici din țară și Consiliul raional Soroca.

Principalele evenimente de pe agenda festivalului vor avea loc pe parcursul zilei, în preajma Cetății Soroca, și au drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de mere, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a merelor și materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vînzare, susţinute de producători autohtoni, un tîrg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului prevede mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de mere, târguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat „Ţi-am adus un măr", iarmaroace ş.a. De asemenea, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

Participanţii celui de-al VII-a Festival Naţional al Mărului de la Soroca au fost salutaţi de Vasile Bâtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care a menţionat importanţa evenimentului pentru agricultorii din ţară. „Festivalul a devenit o bună platformă de schimb de idei şi experienţă pentru producătorii autohtoni, care ar putea deveni o tradiţie frumoasă nu doar pentru zona de nord, ci pentru întreaga ţară", a subliniat oficialul.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Soroca , Festival , mere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.